Magunkról

Iskolánkban az érdeklődők megismerkedhetnek a Ch'ang stílusú Shaolin Kung Fu technikáival, mely egy különösen hatékony egészségmegőrző és önvédelmi rendszer.

A tanítók csak az ajtót nyitják ki, belépned neked kell.kínai közmondás

Lehetőség nyílik rendszeres övvizsgára és edzőtáborozásra, ahol a Tai Chi Chuan művészetébe és a sportszerű küzdelembe is betekintést nyerhetnek a tanulni vágyók.

Az edzések elsődleges célja, hogy a résztvevők hatékonyan és jó hangulatban gyakorolják a Kung Fu-t. A tanítványok ezalatt tradicionális harcművészeti technikákat, állásokat, rúgásokat, ütéseket, formagyakorlatokat, önvédelmi gyakorlatokat, sportszerű küzdelmet sajátíthatnak el, az egészség megőrzését és fejlesztését tartva szem előtt.

A rendszeres gyakorlás fejleszti az állóképességet, formálja a testet és a szellemet, hajlékonnyá, rugalmassá tesz, valamint megtanít a helyes edzésmódszerekre és azok egyénileg történő alkalmazására.

A fizikai erőfeszítés, szellemi koncentráció, fegyelem növeli az állóképességet, és egyúttal segít kikapcsolódni, megszabadulni a mindennapok nehézségeitől, ezáltal egyszerűbbé, teljesebbé teszi az életet.

Tanfolyamaink

A budapesti Ch'ang Shaolin Kung Fu Iskola folyamatosan várja a tanulni vágyók jelentkezését!

Jelentkezni a kezdő, illetve gyerekedzésekre e-mail-ben vagy telefonon lehet.
Az edzés ingyenesen megtekinthető!

Az edzések helye és időpontja a Kapcsolat oldalon olvasható.

Oktatóink

Pintér Bálint fotója

Pintér Bálint
instruktor, iskolavezető

Kung Fu edző, művészettörténész
e-mail: pinter.balint@kungfubp.hu
tel.: +36 70 456-4425

1994. július 3-án születtem Szombathelyen.
2001-ben kezdtem el Si Fu Koszogovits Mihály, a stílus magyarországi vezetőjének irányítása alatt a kung fut gyakorolni.
2004-ben vettem részt először Magyar Bajnokságon, azóta rendszeres résztvevője vagyok a hazai és a nemzetközi megmérettetéseknek. 2010-től kezdődően nem csupán a kung fu, hanem a kick box szabályrendszerekben is versenyzek, 10 év fontosabb eredményei itt találhatóak.
2014-ben megszereztem a középfokú edzői diplomát kung fu sportágból.
2015 februárjában vettem át Si Fu Dr. Korcsmár Pétertől a budapesti iskola irányítását.

Si Fu Dr. Korcsmár Péter fotója

Si Fu Dr. Korcsmár Péter
a budapesti iskola alapítója

Kung Fu edző, orvos
e-mail: korcsmarp@kungfubp.hu
tel.: +36 30 263-5474

1982.09.08-án születtem Szombathelyen.
1999-ben kezdtem el gyakorolni a Kung Fu-t Si Fu Koszogovits Mihály, a stílusvezető vezetésével. Előtte úsztam, kosárlabdáztam, karatéztam. 2001-ben kerültem Budapestre, az orvosi egyetemre, de folytattam az edzéseket, és 2002 februárjában nyitottam meg a stílus budapesti iskoláját.
2004-ben sportoktatói végzettséget, majd 2006-ban középfokú edzői diplomát szereztem Kung Fu sportágból.
2009-ben tettem sikeres mestervizsgát.
Számos Kung Fu versenyen vettem részt, 8 év fontosabb eredményei itt találhatóak.
2008-ban végeztem az egyetemen, majd 2014-ben ortopéd-traumatológus szakorvosi vizsgát tettem.
A sors úgy hozta, hogy 2015 februárjától Németországban folytatom életem, így a budapesti iskola vezetését Pintér Bálint vette át.

Shaolin Kung Fu Association Hungary

Iskolánk a – Si Fu Koszogovits Mihály által vezetett – Shaolin Kung Fu Association Hungary tagja és budapesti képviselője.

A szervezet célja a rendszeres testmozgás, a versenyzés és Ch'ang Dung Sheng – a Ch'ang stílusú Shaolin, a Tzü Wei Shu, valamint a Ch'ang Tai Chi Chuan – örökségének az ápolása.
Ezek mellett nagy hangsúlyt fektet az edzőtáborok és versenyek szervezésére, a tanulók versenyeztetésére, a nemzetek közti kapcsolatok elmélyítésére és azok megerősítésére.

Az SKAH-ról további, részletes információk ezen az oldalon, vagy a szervezet saját honlapján találhatóak.

Ch'ang Shaolin Kung Fu Budapest