Kung fus sikerek a kick-box világkupán

Igazi festői környezetben, Innsbruckban rendezték meg az idei Austrian Classics World Cup elnevezésű kick-box versenyt. A megmérettetésen közel 2300 harcos vett részt, köztük – Sifu Koszogovits Mihály vezetésével – a Shaolin Kung Fu Association Hungary versenyzői is:

Koszogovits Mihály, Szakál Diána, Döbröntei Máté, Pintér Bálint, Hangay Krisztián

A nagy és erős mezőny ellenére kung fusaink nem okoztak csalódást, érmekkel térhettek haza az osztrák világkupáról.

Gratulálunk nekik!

Innsbruck, 2016. április

Négy ezüstérem a 2016-os Országos Bajnokság 1. fordulóján

Dóbé Vilmos

Idén április 10-én került megrendezésre a Magyar Kung Fu és Wushu Szakszövetség hivatalos országos bajnoki 1. fordulója Ercsi városában. A régi motorosok közül Pintér Bálint és Szakál Diána képviselte iskolánkat, de ebben az évben három új versenyző is csatlakozott hozzájuk: Dobé Vilmos, Kovács Adrián és Zsuga Sára.

Zsuga Sára

Először Dóbé Vilmos formagyakorlatát izgulhattuk végig, aki gyerek III. pusztakezes kategóriában, a legnagyobb, 15 fős mezőnyben az előkelő 6. helyet szerezte meg, mely a szoros pontozásokat tekintve nagyon szép teljesítmény. Ígéretes versenyző, még biztosan viszontlátjuk több versenyen is.
Női felnőtt pusztakezes formagyakorlat kategóriában Zsuga Sára lépett a bírák elé a budapesti iskola képviseletében, aki szintén nagyon erős mezőnyben a 2. helyet vívta ki magának, a dobogós helyezések között csupán századok döntöttek, büszkék lehetünk rá.

Küzdelmi (qingda) kategóriában először Kovács Adrián meccseit nézhettük meg -75 kg-ban. Sajnos az első meccsében alulmaradt egy tapasztaltabb és technikásabb versenyző ellen, de a második mérkőzésének mindkét menetét a bírák egyértelműen neki ítélték, így a dobogó 2. fokára állhatott az eredményhirdetéskor, mely figyelemreméltó teljesítmény egy debütáló versenyzőnél.

Kovács Adrián Pintér Bálint

Szakál Diána -70 kg-ban indult, szoros mérkőzést vívott ellenfelével. Az első menetet ugyan vesztette, de a második menetben szépített, viszont sajnos a döntő mérkőzésben egy hajszállal kikapott, így a 2. hely lett az övé.
Pintér Bálint instruktor -80 kg-ban szállt ringbe. A bemérkőzést nagy fölénnyel nyerte, azonban a döntőmeccsnél sajnos döntetlent állapítottak meg a két menet után, ezért egy harmadik menetre került sor, melyben a versenyzőnk egy komolyabb mélyütést is kapott. Ennek ellenére végigküzdötte a mérkőzést, és nem sokkal maradt alul ellenfelével szemben, így végül szintén a 2. helyet szerezte meg.

Összességében elmondhatjuk, hogy büszkék lehetünk versenyzőinkre, akik 4 ezüstéremmel gazdagítottak minket az első fordulón, ezzel értékes pontokat szerezve a ranglistán.

Budapesti versenyzők

Gratulálunk versenyzőinknek!
Külön köszönettel tartozunk a családtagoknak, hozzátartozóknak és edzőtársaknak, akik kilátogattak a versenyre és szurkoltak nekünk. További szép sikereket és eredményes felkészülést kívánunk!

A versenyről további képek találhatóak ebben a galériában.

Ercsi, 2016. április

Rekordmennyiségű budapesti versenyző a 2016-os tavaszi Stílusbajnokságon

Jankovics Marcell a 40. Stílusbajnokságon

2016. április 2-án rendezték meg a 40. Ch'ang stílusú Shaolin Kung Fu Stílusbajnokságot, melyen Budapest 13 versenyzőt indított qingda (küzdelem) és tao lu (formagyakorlat) kategóriában.

Horváth Gergő a 40. Stílusbajnokságon

Küzdelemben Jankovics Marcell és Kovács Adrián egy súlycsoportban, -75 kg-ban indult, melyben Marcellnek az 5., Adriánnak pedig a 3. helyet sikerült megszereznie.

Horváth Gergő idén debütált a versenyen -90 kg-ban, és bár nem sokkal, de sajnos alulmaradt ellenfelével szemben, így a 4. helyet szerezte meg.

Pintér Bálint instruktor sikeresen küzdött a bemérkőzésen, a döntőben viszont egy hajszállal kikapott, így a 2. hely lett az övé -80 kg-ban.

Pintér Bálint a 40. Stílusbajnokságon

Gyurcsó-Deák Linda -60 kg-ban nevezett a versenyre, a bemérkőzésből ő került ki győztesen, viszont a döntőt sérülése miatt nem folytathatta, így idén a dobogó második fokára állhatott.

Szakál Diána a 40. Stílusbajnokságon

Szakál Diána -65 kg-ban nem talált legyőzőre, így aranyéremmel térhetett haza a versenyről.

Formagyakorlat kategóriában Dóbé Vilmos indította a versenyt gyermek kezdő pusztakezes kategóriában, ám sajnos a versenydrukk miatt nem tudta befejezni a gyakorlatát. A további versenyeken azonban van még lehetősége javítani.

Felnőtt női kezdő pusztakezes formagyakorlat kategóriában három budapesti lány képviselte az iskolát: Nagy Anna Mária, Czobor Viktória és Dóka Zsófia. Mind a hárman idén debütáltak a versenyen, és ebben a sorrendben szerezték meg az első, második és harmadik helyezést.

Czobor Viktória (b), Nagy Anna Mária (k) és Dóka Zsófia (j) a 40. Stílusbajnokságon

Zsuga Sára a 40. Stílusbajnokságon

Felnőtt férfi pusztakezes kategóriában Hegedüs Gergely indult a budapesti iskolából, és egy magabiztos gyakorlattal a 4. helyet szerezte meg, amely az erős mezőnyt tekintve kifejezetten jó teljesítményt jelentett.

Felnőtt női haladó pusztakezes kategóriában Tatai Szilvia és Zsuga Sára lépett a bírák elé. Szilvinek ez szintén az első versenye volt, amelyen a 4. helyet szerezte meg, Sára pedig a formagyakorlatával a dobogó legfelső fokára állhatott a kategóriában.

Összesítésben 3 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérmet szerzett a csapat!

Versenyzőinknek gratulálunk és további sikerekben gazdag versenyeket kívánunk!

A versenyről további képek találhatóak ebben a galériában.

Csorna, 2016. április

III. Wushu Open Hungary

Pintér Bálint a III. Wushu Openen

2016 március 19-én rendezték meg Törökbálinton a III. Wushu Open Hungary nemzetközi Kung Fu versenyt.

Az SKAH budapesti iskoláját Pintér Bálint Qingda szabályrendszerben képviselte az eseményen (edzője: Koszogovits Mihály).

A versenyen 10 ország közel 300 versenyzője vett részt!
Pintér Bálint a -80 kg-os súlycsoportban magabiztosan versenyezve a döntőbe jutott, ahol már nem tudott megfelelő koncentráltsággal küzdeni, így végül a dobogó második fokára állhatott.

Gratulálunk neki!

Törökbálint, 2016. március

Budapesten járt a kínai Wushu egyesület delegációja

2016 március 16-án hazánkban járt a Kínai Wushu Egyesület delegációja. A kiváló, többségükben egyetemeken oktató tanárok világszínvonalú edzéseket tartottak a magyar edzőknek és versenyzőknek. Az SKAH tagszervezetéből több mester és instruktor is részt vett a képzésen, köztük a budapesti iskola vezetője, Pintér Bálint is.

A sikeres továbbképzés zárásaként a Magyar Tradicionális Kung Fu és Wushu Szakszövetség és a Kínai Wushu Egyesület együttműködési megállapodást írt alá, így a jövőben is számíthatunk hasonló, színvonalas tréningekre.

A delegáció tagjai kínai részről:

A Kínai Wushu Egyesület delegációja

Budapest, 2016. március

Kung fus sikerek a kick-box versenyen

2016 március 6-án Budapesten rendezték meg a 4Fight kick-box kupa tavaszi fordulóját.
Stílusunk öt versenyzővel és három edzővel képviseltette magát.

Iskolánkból Szakál Diána (felkészítő edzője: Pintér Bálint) vett részt light-contact és kick-light szabályrendszerben a megmérettetésen. Dia mindkét kategóriában nagy pontfölénnyel utasította maga mögé az ellenfeleket, így kétszer is a dobogó legmagasabb fokán állhatott.

Szakál Diána

Gratulálunk neki!

Budapest, 2016. március

Sikeres övvizsgát tettek a budapesti kung fusok

2016 februárjában országszerte több helyszínen lezajlottak a Shaolin Kung Fu Association Hungary övvizsgái. A budapesti iskola 11 tanonca vívta ki teljesítménye és szorgalma alapján a lehetőséget, hogy részt vegyen az övvizsgán, melynek a szegedi egyesület adott otthont.

A vizsgán résztvevőknek egyaránt meg kellett felelniük az erőnléti és állóképességi feladatokból, a technikai részből (alaptechnikák, Tan tui, Chi kung, Shuai chiao, Taofa, Tzü Wei Shu, Shaolin chuan), illetve az elméleti anyagból.

A budapesti kung fusok felkészülve érkeztek a megmérettetésre, melyen végig koncentrálva teljesítettek. A fegyelmezettségnek meg lett az eredménye, mindenki sikeres övvizsgát tett.

Gratulálunk a vizsgázóknak!

Szeged, 2016. február

<<< Újabbak | Régebbiek >>>