Kung fu pandák, figyelem!

5 éves kortól várjuk a kis harcosok jelentkezéseit a játékos, képességfejlesztő gyerekedzéseinkre.

A részletekért érdeklődni Pintér Bálint oktatónál lehet:
+36 70 456-4425

Kung fu pandák, figyelem! Kung fu pandák, figyelem!

Felnőtt edzés

A budapesti Ch'ang stílusú Shaolin Kung Fu Iskola tagfelvételt hirdet!

Az edzések hétfőn (17:00-18:30), szerdán és pénteken (18:00-19:30) vannak a Sylvester János Gimnáziumban (Pillangó park).

Felnőtt edzés

Tagfelvétel

Tagfelvétel
Tagfelvétel

SKAH Nyári Edzőtábor 2017

Sikeresen lebonyolódott a Ch'ang stílus edzőtábora Zalaegerszegen!

Tanítványok és mesterek együtt gyakorolták a Ch'ang stílusú shaolin kung fu, a Ch'ang tai chi chuan, a küzdelem és az önvédelem technikáit 6 napon át. 11 iskolából több mint 100 gyakorló jött össze erre a nem átlagos erőpróbára, ahol nem csak a forróság tette próbára a kung fu harcművészetet gyakorlókat – esésgyakorlatok, dobások, ütés- és rúgástechnikák, formagyakorlatok, önvédelem és küzdelmi technikák szerepeltek a programban.

SKAH Nyári Edzőtábor 2017

A tábort Koszogovits Mihály stílusvezető mester (SKAH Szombathely) vezette a résztvevő iskolavezetők segítségével: Si Fu Bertalan Ákos stílusvezető-helyettes (Keszthely), Si Fu Dr. Farkas-Solymár Edit (Szeged), Si Fu Bornemissza Péter(Pécs), Si Fu Bugár Bertalan (Mosonmagyaróvár), Si Fu Cser István (Csorna-Győr), Si Fu Skrapits Péter (Szentpérerfa), Si Fu Faragó László (Dunaújváros), Pintér Bálint oktató (Budapest) és Cordier Bálint oktató (Sárvár) munkájával segítette az edzőtábor sikeres lebonyolítását.

Az edzések kemények voltak, nagy kihívást jelentettek minden tanítványnak és mesternek egyaránt!

SKAH Nyári Edzőtábor 2017

Nagy öröm számunkra, hogy a táborban 3 tanítvány tett sikeres Toan vizsgát: Faragó László oktató (Dunaújváros), Lenner Tamás és Döbröntei Máté (mindketten Keszthelyről).
Laci instruktorként, Tamás és Máté pedig több mint 20 éves tapasztalattal és kiváló versenyzői eredményekkel érdemelte ki a komoly megtiszteltetést.

Az edzőtábor zárásán Si Fu Koszogovits Mihály magyarországi stílusvezető és a mesterek a tagság felemelő ünneplése mellett nyújtották át az új mestereknek Toan diplomájukat.
Gratulálunk!

SKAH Nyári Edzőtábor 2017

Jó hangulatból sem volt hiány, a pihenés mellett elméleti képzések, játékok, baráti beszélgetések erősítették a sportbarátságok kialakulását.

Jövőre újra találkozunk az SKAH nyári edzőtáborában, Zalaegerszegen!
Viszlát 2018-ban!

Bemutató

A budapesti Ch'ang stílusú Shaolin Kung Fu Iskola tanulói bemutatót tartottak a Hunyadi János Általános iskola sportnapján, ahol az érdeklődök ízelítőt kaphattak a tradicionális kung fu technikákból, a shaolin pusztakezes és fegyveres formákból, valamint az utcai önvédelemből.

Bemutató Bemutató

Kung fus érem a Kick-box Világkupán

Május 18. és 21. között Budapesten, a MOM parkban rendezte meg a Magyar Kick-box Szövetség a 23. magyarországi WAKO Kick-box Világkupát, melyen 38 ország 2700 nevezésével meglehetősen népes mezőny gyűlt össze.

Sifu Koszogovits Mihály stílusvezető irányításával Szakál Diána és Pintér Bálint oktató vett részt a rangos megmérettetésen light-contact és kick-light szabályrendszerben.

Kung fus érem a Kick-box Világkupán

Diának sajnos nem sikerült megismételnie a tavalyi kiváló szereplését, így nem állhatott dobogóra.
Bálint viszont a -84 kg-os kick-lightban – három győztes meccsel – a dobogó második fokára állhatott a Világkupán, ezzel kvalifikálva magát a Kick-box Magyar Bajnokság döntőjébe.

Gratulálunk nekik!

Chan Wu arany!

Május 13-án került megrendezésre az Angyalföldi Sportközpontban a XIV. Chan Wu Magyar Bajnokság.

Az SKAH szövetséget a budapesti iskola versenyzője, Kovács Adrián képviselte, aki a -70 kg-os Qingda kategóriát megnyerte.

Gratulálunk neki!

Chan Wu arany!

2017-es HKF Országos Bajnokság, első forduló

2017. április 8-án került megrendezésre a Magyar Tradicionális Kung-Fu és Wushu Szakszövetség Országos bajnokságának tavaszi fordulója Mezőtúron.

A budapesti iskola 3 versenyzője összesen 4 kategóriában vett részt a versenyen.
Pintér Bálint és Kovács Adrián visszatérő versenyzőként indult Light Contact (Qingda) küzdelemben, míg Hegedüs Gergely most mutatkozott be két formagyakorlat kategóriában is.

A csapatból először Hegedüs Gergely lépett pástra felnőtt férfi hosszúfegyveres kategóriában. Sajnos Gergőn a versenydrukk felülkerekedett, így csak a 3. helyet tudta megkaparintani.
Ezután Kovács Adriánnak szurkolhattunk, aki -70 kg-ban indult a versenyen. Első meccsét a bírók egyhangú döntése alapján megnyerte, és ezzel a döntőbe jutott. A fináléban az ellenfele tapasztaltabbnak bizonyult, így végül elvesztette a mérkőzést. Adrián ezzel a dobogó második fokára állhatott fel.
Ezt követően újra Gergőért izgulhattunk, aki ezúttal felnőtt férfi pusztakezes kategóriában állhatott a zsűri elé. A verseny okozta stresszt leküzdve Gergő most a tudásának megfelelően tudta bemutatni a gyakorlatát, ami a bronzéremhez volt elegendő.
A napot Pintér Bálint instruktor zárta, aki -85 kg-ban indult. Bálint magabiztosan jutott a döntőbe, ahol egy technikás küzdelemben megverte ellenfelét, ezzel megnyerve a -85 kg kategóriát.

HKF OB

Összességében 1 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzéremmel, illetve – ami még ennél is fontosabb – értékes magyar bajnoki pontokkal gazdagodott a budapesti csapat.

Gratulálunk a versenyzőknek, és eredményes felkészülést kívánunk a további versenyekre!

Sikeres Stílusbajnokság

2017. március 25-én került megrendezésre a 42. Ch'ang stílusú Shaolin Kung Fu Stílusbajnokság, amelyen az iskolánk 11 versenyzővel vett részt.

A csapatunk összességében 5 aranyat, 5 ezüstöt, 1 bronzérmet és a legjobb küzdőnek járó címet nyerte!

Sikeres Stílusbajnokság

Gratulálunk a sikeres versenyzőknek!

Februári övvizsgák

Februárban a budapesti Ch'ang stílusú Shaolin Kung Fu Iskola tanítványai Si Fu Koszogovits Mihály stílusvezető jelenlétében sikeres övvizsgát tettek Szegeden.

A megmérettetés során a vizsgázóknak számot kellett adniuk erőnléti állapotukról, technikai és elméleti felkészültségükről.

Gratulálunk nekik!

Elméleti felkészítés a Flying Bird teázóban

Lassan közeleg a februári övvizsga, így eljött az elméleti felkészülés ideje is. Az elmúlt évhez hasonlóan pár héttel a megmérettetés előtt tartottunk egy beszélgetést a harcművészetekről. Az övvizsga elméleti részét nem szabad elhanyagolni, ugyanis rendkívül fontos, hogy egy harcművész tisztában legyen a fizikai gyakorlatok szellemi hátterével.

Az elméleti ismeretanyagot Budapest egyik híres kínai teázójában, a Flying Bird teahouse-ban szívhattuk magunkba az iskola vezetőjétől, Pintér Bálinttól.

Flying Bird teahouse

Az oktatás egy majd' három órás előadásban merült ki, ahol Sifunk fejezetenként haladt előre az anyagban, majd ellenőrző kérdéseket tett fel a már elhangzott fejezetekből. A tematika logikusan, a kung fu kialakulásától kezdődött, felölelte fehértől zöld övig a tudnivalókat, majd egyéb küzdősportok (karate, aikido, judo, kick-boksz...), versenyszabályok, edzéselmélet – azon belül is – a motorikus képességek ismertetésére is sor került.

A fejtágítás jó hangulatban telt, nem maradtak el a poénok sem. A teázásból – legalábbis a harcművészetek terén – műveltebben tértünk haza. Reméljük, ez a kis beszélgetés meghozza a gyümölcsét és vizsgázóink magabiztosan válaszolnak majd az elméleti kérdésekre. ;)

Kovács Adrián
Budapest, 2017. január

Régebbiek >>>